Sterke Peer scholen-triatlon

 
 
Op 13 augustus 2016 wordt  de 10de Sterke Peer Triatlon georganiseerd in Wuustwezel.
Deze editie gaan we een scholen-triatlon toevoegen aan het programma. Deze scholen-triatlon is bedoeld voor meisjes en jongens van het 5e of 6e leerjaar van het basisonderwijs in Wuustwezel. Met dit evenement  willen we de triatlon sport promoten en de school kinderen kennis laten maken met deze prachtige sport.
Hoe gaat dit er concreet uitzien? De scholen-triatlon is een niet-competitief evenement. Hierbij wordt er gezamenlijk een korte afstand gezwommen (100m) in een zwembad en gefietst op een deel van het fietsparcours. Bij het loop onderdeel mogen de kinderen hun eigen tempo gaan bepalen. Het evenement zal plaats vinden in de middag van de Sterke Peer Triatlon, na de trio-triatlon. Er zullen dus veel toeschouwers op en rond het evenemententerrein zijn om de kinderen toe te juichen.
Ter voorbereiding op dit evenement tijdens de Omnisport week van 25 tot 29 juli 2016 hebben de kinderen de gelegenheid om kennis te maken met de triatlon sport. Dit onder begeleiding van ervaren triatleten van de Sterke Peer Triatlon Club.
Voor vragen kan U terecht via mail sterkepeertriatlonclub@hotmail.be
 
De inschrijvingen zijn geopend via de website van het evenement. http://www.sterkepeertriathlon.be/index2.php